כולנו יודעים איך להתמודד אם לנו או לילדים שלנו יש חום. זו סיטואציה מוכרת ושגרתית עם כללי התנהגות וטיפול מאוד ברורים. אבל מה לגבי הילדים או החברים על ארבע? תופתעו אולי לשמוע, אבל גם כלב יכול לסבול מחום, וגם במקרה של כלבים עם חום, יש דרך לטפל ולהקל.
כשלכלב יש חום...
חום הגוף של בעלי חיים שונים, וכן של בני אדם, נמצא לרוב בטווח מסוים שנחשב תקין. במקרים מסוימים, חום הגוף יורד אל מתחת לטווח התקין או עולה מעבר לו, ומסמן לנו על מצב של מחלה. מהי ההתמודדות הנכונה עם מצב שבו הכלב החמוד שלנו מתמודד עם חום גבוה?
מהו מצב של חום גבוה אצל כלבים?
חום הגוף התקין של כלבים דומה למדי לזה של בני אדם, אך מעט יותר גבוה. אצל כלב בריא, חום הגוף יהיה לרוב בטווח שבין 37.5 מעלות ובין 39 מעלות. בהתאם לכך, נגדיר מצב של חום גבוה אצל כלבים כאשר חום הגוף עולה אל מעבר ל-39 מעלות.
ממה נגרם חום גבוה אצל כלבים?
ממש כמו אצל בני אדם, חום אצל כלבים אינו המחלה בפני עצמו. החום הוא סימפטום לבעיה רפואית אחרת עמה הכלב מתמודד – זה יכול להיות זיהום ממנו הכלב סובל, מצב דלקתי, או בעיות רפואיות אחרות שחשוב לזהות ולטפל בהן.
כיצד ניתן לזהות שהכלב שלנו סובל מחום גבוה?
- אוזניים חמות – חום גבוה אצל כלבים יתבטא בתחושת חום רבה מהרגיל באיזור האוזניים, כך שניתן לממש את האוזניים ולראות אם הן חמות מהרגיל.
- חיפוש אחר איזורים קרים – כלב שסובל מחום יחפש משטחים קרים לרביצה. אם אתם רואים שהכלב שלכם נמנע מספה או המיטה שלו ומעדיף את הרצפה, באופן שאינו אופייני, כדאי לשים לב.
- חולשה ועייפות – ממש כמו אצל בני אדם, כלב שסובל מחום הוא כלב חולה, והוא יגלה פחות אנרגיה ופעלתנות מהרגיל.
כיצד מודדים חום לכלב?
הדרך האמינה והמדויקת ביותר היא מדידה רקטלית, כלומר דרך פי הטבעת – בדומה למדידת חום לתינוק או לפעוט. מכיוון שכלבים הם על פי רוב יותר חזקים מהתינוק הממוצע, וההתנגדות שלהם תהיה אינטנסיבית יותר מזו של תינוק, חשוב ביותר למדוד חום בעדינות רבה ולהשתדל שלא למדוד חום לבד. אם אתם לא מעוניינים למדוד חום בעצמכם, ולא בטוחים – מומלץ לפנות לווטרינר המטפל.
כיצד יש לפעול אם לכלב יש חום?
במידה ואתם חשים שגופו של הכלב חם מהרגיל, מומלץ ליצור קשר עם הווטרינר ולהתייעץ. יתכן שתונחו לתת לכלב שלכם טיפול ביתי כמו קירור הגוף במגבות לחות והכנסת אוויר קר לחדר. מומלץ, כרגיל, לספק לכלב מים קרירים לשתייה ולעקוב אחרי הכמות שהוא שותה. לחילופין, אם הווטרינר יתרשם מסימפטומים נוספים שיחשידו אותו, הוא ינחה אתם להגיע לביקור ולבדוק לעומק את מצבו של כלבכם, על מנת להתאים טיפול מדויק יותר.