קדחת שארפיי היא מחלה מסוכנת. מדובר על מחלה אשר קיימת בקרב כלבים מגזע שארפיי. המחלה דומה למחלת הקדחת הים תיכונית אשר מוכרת בקרב בני אדם. היא מאופיינת בחום גבוה ובנפיחות של מפרקי הקרסול, כמו כן יש סימנים נוספים שעלולים להופיע במקרה של מחלה. אמנם לא ידוע מהו הגורם למחלה, אם כי קיימת גרסה הטוענת כי מדובר במחלה תורשתית. המחלה מסוכנת מכיוון שהיא עלולה לגרום להצטברות של חומר עמילואידי בכליות ובכבד, מה שעשוי לגרום לכשל בתפקוד איברים חיוניים אלו. מכיוון שכך חשוב לפנות לטיפול ווטרינרי במקרה ומתעורר חשד שהכלב חולה בקדחת.
מהם סימני המחלה? הסימפטומים למחלה זו הם אפאטיות, חולשה, חום ותיאבון סלקטיבי. כמו כן מופיעה נפיחות בעקבים. במקרים אחרים עשויה להיות נפיחות באזור האף. כאב בטן, שלשולים והקאות ואף קושי בתזוזה. במרבית המקרים מופיעה המחלה לפני שהכלב בן שנה וחצי. אך יש בהחלט מצבים בהם המחלה פורצת מאוחר יותר. אם כי ככל שהגיל עולה גם ההתפרצויות פוחתות.
מחפשים חנות חיות זולה? סיירו באתרינו ותיהנו ממבצעים ללא תחרות!
כיצד מטפלים בקדחת שארפיי?
כאמור, חשוב לפנות אל ווטרינר כדי לטפל בכלב, שכן המחלה מסוכנת ועלולה להחמיר ללא טיפול מתאים. וטרינר יטפל בכלב בתרופות אנטי דלקתיות כמו רימדיל. כמו כן ניתן להוריד חום בעזרת תרופות וכן יינתן טיפול בנוזלים בהתאם לצורך. כמו כן יטפלו בכשל בכליות ובכבד על מנת לאפשר פעילות תקינה של איברים אלו. במידה ומדובר על כלב שסובל ממחלה חזרתית יומלץ על שימוש בתרופות אשר מעכבות את ייצור העמילואיד. אם כי טיפול בחומרים אלו גורר תופעות לוואי ולכן חשוב לנטר את הכלב המטופל באופן קבוע.
מהם הגורמים למחלה?
המחלה מתפרצת לרוב במצבי סטרס נפשיים או גופניים. מסיבה זו המחלה עלולה להתפרץ כאשר קיימת מחלה אחרת ברקע. כמו כן במקרים בהם הכלב מופרד מבעליו לפרק זמן. היות שאלו הם הגורמים חשוב למנוע מצבים כאלו כדי להפחית סיכויים להתפרצות המחלה. כמו כן יש לדעת כי היות ומדובר על מקור גנטי למחלה, כלב אשר חלה פעם אחת הוא כלב בסיכון לחלות שוב במחלה.