ממצאים מן השטח מעלים נתונים מדאיגים למדי, והם טוענים כי יותר ממחצית מקרב חיות המחמד ברחבי העולם סובלות מבעיות משקל. חלקן עם עודף משקל וחלקן עם מחסור. כמובן שנתונים אלו מעוררים דאגה שכן בעיות משקל הם גורם דומיננטי בהתפתחות בעיות בריאות.
עלייה במשקל
בקרב חיות בית קיימת תופעה של צריכת מזון עודף לעומת ירידה בפעילות גופנית. מה שגורר עלייה במשקל וירידה כללית במצב הבריאותי. במידה וחיית מחמד עולה במשקל באופן מתמשך הדבר עלול להיות מסוכן. שכן עודף משקל חושף את חיית המחמד לבעיות בריאות שונות. בין היתר עלולה השמנה לגרום למחלות כמו סוכרת, בעיות כבד וכליות, הפרעות לב ריאה, שחיקת מפרקים, החלשות מערכת החיסון ובעיות נוספות. תהליך של עלייה במשקל הוא תהליך מעגלי שהולך ומתרחב, וקשה לעצור אותו. ככל שהחתול שלנו אוכל יותר כך הוא עולה במשקל ונעשה כבד ומסורבל יותר, הוא יהיה פחות פעיל וישרוף פחות קלוריות ושוב, יעלה עוד במשקל.
כיצד נדע מה מצב החתול שלנו?
חשוב לזהות את מצבו הבריאותי של החתול, ולדעת האם המשקל שלו תקין. היות שאנחנו רואים את חיית המחמד שלנו על בסיס יומיומי לא תמיד נזהה שינוי במשקל. מסיבה זו ההמלצה תהיה לבצע מעקב רציף אצל וטרינר וזאת כדי לעקוב אחר הבריאות הכללית של החתול וכן המשקל שלו.
בדיקה עצמית
בשנים האחרונות פותחה שיטה ייחודית אשר נועדה לאפשר לבעלי חיות מחמד לבצע בדיקה עצמית לזיהוי מצב המשקל של חיית המחמד. הבדיקה מורכבת משלושה שלבים בהם בעלי החתול בוחנים אותו וגם ממששים אותו. לאחר מכן יש להגדיר את המסקנות בהתאם למשפטים מנוסחים אשר מבטאים מצבים שונים בחתולים. כמו כן נעזרים בתרשים מיוחד אשר עליו מצבים שונים שעלולים להיות בחתולים, ועל בעל החתול לזהות מה מבין התרשימים מתאים מכולם למצב של החתול. אמנם מדובר על בדיקה עצמית שעשויה להיות מדויקת, אבל היא אינה נחשבת מקצועית והיא אינה מחליפה את בדיקת הווטרינר המומלצת אחת לתקופה. היא מאפשרת לכם להיות ערניים יותר ולזהות במועד צורך לפנות לייעוץ מקצועי.