בזמן שהכול מתייקר ב-PETWAY רק מורידים מחירים! זה בדיוק הזמן לפנק את החיות כמו שמגיע להן 🐾

פעילות יתר של בלוטת התריס בחתולים היפרתירואידיזם

  • פורסם:
  • עודכן:
  • אין דירוג

בשני צידי קנה הנשימה בצוואר נמצאות בלוטות התריס. הבלוטות הללו מפרישות הורמונים וישל הם תפקיד חשוב בחילוף החומרים ולכן גם על פעילות החתול. היפרתירואידיזם ופעילות יתר של בלוטות התריס הינה מחלה הורמונלית שמתבטאת בייצור עודף של הורמונים. חתולים שסובלים מהיפרתירואידיזם שורפים מהר יותר אנרגיה ולכן הם יהיו רזים, ביחס הפוך לכמויות האוכל הגדולות שהם אוכלים. לא ידוע הגורם למחלה, אך במרבית המקרים השינוי שהתרחש בבלוטת התריס אינו סרטני.

מהם התסמינים של המחלה?

חתול שסובל מהיפרתירואידיזם עשוי לפתח סימנים קליניים שונים. בראשית המחלה הסימנים יהיו קלים אך הם יהפכו להיות משמעותיים יותר ככל שהמחלה תתקדם. לרוב המחלה מתפתחת אצל חתולים מבוגרים והיא תהיה מלווה במחלות נוספות. מה שעשוי לגרום לסיבוכים משמעותיים. הסימנים הקליניים הרווחים  הם עלייה בכמות השתייה, עצבנות וחוסר מנוחה, עליה בקצב הלב, פעילות יתר, ירידה במשקל, הקאות ושלשולים, התרחקות מאזורים חמים ומשיכה לאזורים קרים. בשלבים הראשוניים של המחלה החתול ינשום בפה פתוח בזמנים של סטרס. בשלבים מתקדמים יותר הוא עלול לסבול מעייפות וחוסר תאבון. פעילות יתר של בלוטות התריס עלולה לגרום לסיבוכים כמו כשל לב כתוצאה מהתעבות שריר הלב, יתר לחץ דם שעלול להשפיע הלאה על איברים נוספים בגוף, מחלת כליות שמתפתחת עם התבגרות החתול.

כיצד מאבחנים את המחלה?

כדי לאבחן את המחלה יש לפנות אל וטרינר. הוא יבדוק את ההיסטוריה הרפואית של החתול וכן יבצע בדיקה גופנית מקיפה. זאת כדי לזהות אם קיימת הגדלה של בלוטות התריס. כמו כן יבצעו בדיקות שתן ובדיקות דם מלאות, בדיקות דם להורמוני תירואיד ובמקרים מסוימים גם בדיקת אולטרה סאונד במידה וקיים חשד לגידול בבלוטת התריס.

כיצד מטפלים במחלה?

יש מספר אופציות לטיפול, כאשר לכל שיטה יש מעלות מול חסרונות. 

  • טיפול התרופתי נועד לחסום את ייצור ההורמונים ואת שחרורם מהבלוטה. התרופה אמנם אינה מרפאה את המחלה אך היא מאפשרת שליטה. התרופה מייצבת את מצב החתול ובמקרים רבים ניתן לאחר תקופה להפחית את המינון. לתרופות תופעות לוואי שאינן שכיחות. 
  • טיפול ניתוחי - בטיפול זה מסירים את הרקמה הנגועה בניתוח. במרבית המקרים הניתוח יכול לענות על הצורך לטווח ארוך וגם לכל החיים. אמנם יש סיכון בהרדמה כללית לחתול. לכן יש לייצב את החתול בתרופות ורק לאחר מכן לפנות לניתוח. 
  • טיפול רדיואקטיבי - שיטה בטוחה ויעילה בה מזריקים יוד רדיואקטיבי שתפקידו להרוג את רקמת הבלוטה שגורמת לייצור העודף של הורמון התירואיד. כיום הטיפול אינו קיים בארץ.
  • התאמת מזון - ניתן להתאים לחתול מזון ייעודי אשר נחשב למזון רפואי שמטפל בבעיה. לחתול אסור לאכול אוכל אחר. אך לא כל חתול מסכים לאכול את המזון הרפואי.

וטרינר מקצועי יוכל להתאים את הטיפול הרצוי בהתאם למצב החתול ולחומרת התופעה.

האם אהבתם את המאמר?

שווה לקרוא

ארגז צרכים לחתול

החתול שלכם זקוק לתנאים אופטימליים לאיכות חיים נאותה. ארגז הצרכים הוא האביזר הראשוני שאתם לא יכולים להתחיל את שגרת החיים עם החתול בלעדיו. כי כל חתול מח

טוקסופלזמוזיס - איך אפשר להידבק בטוקסופלזמה? כיצד נזהרים מהדבקה בטוקסופלזמה?

טוקסופלזמוזיס זו מחלה שפוגעת בחתולים וביונקים נוספים. הגורם למחלה הוא פרוטוזואה שנקראת טוקסופלזמה גונדי. מדובר על ייצור חד תאי שההתרבות שלו מתאפשרת רק

חתול אוריינטלי - סקירה על סוג החתול

חתול אוריינטלי הינו חתול מיוחד, המאופיין בפרווה בצבע לבן, שחור או מנומר. תוחלת החיים של הגזע עומדת על 12 – 15 שנים והמשקל של הפרטים יכול לנוע בטווח של