כלב תוקפני הוא כלב שצריך עזרה. אתם מגדלים כלב מחמד ואמורים ליהנות מחיים נעימים ומשותפים יחד. אם הכלב תוקפני אתם צריכים למצוא לכך פתרון. ראשית יש לזהות האם אכן מדובר בהתנהגות תוקפנית. תוקפנות מתבטאת בנביחות קולניות מהרגיל, בנשיכות מוגזמות, בתגובות חריפות וגם במבט חודר בעיניים. אם הכלב תוקפני וכתוצאה מכך אתם מתלבטים יותר מידי לפני שאתם יוצאים לגינה, אם אתם חוששים לקחת את הקערה שלו בגלל תגובתו התוקפנית - זה סימן שאתם צריכים לבדוק מה מתרחש עם הכלב וכיצד עליכם לטפל בתוקפנות שלו.
בדקו את המצב הבריאותי שלו
לעיתים תוקפנות עלולה לנבוע ממצב בריאותי לא תקין או מכאבים כאלו ואחרים. לכן הצעד הראשון הוא לפנות לבירור רפואי אצל וטרינר. הבירור יכלול בדיקה כללית וכן התייחסות לנטיות הטבעיות והגנטיות של הכלב, כדי לשלול בעיות רפואיות שמציקות לכלב וגורמות לו לתקוף. כמובן שאם בבדיקה עולים ממצאים שמאותתים על בעיה יהיה צורך לטפל בכלב כנדרש. אם לא - מסתבר שהכלב שלכם בריא אך הוא תוקפני מחמת סיבה התנהגותית.
חיזוקים חיוביים להתנהגות טובה
ראשית עליכם לזכור שאילוף כלבים הוא תמיד יעיל יותר באמצעות חיזוקים חיוביים. לכן ההמלצה היא לחזק את הכלב דווקא בזמנים בהם הוא מתנהג כיאות. כשהוא מגיב יפה או מציית זכרו לחזק אותו. כך אתם מעצימים את הצד החזק והחיובי של הכלב שלכם ומפחיתים את ההתייחסות ואת המקום של ההתנהגות התוקפנית.
חשיפה נכונה והדרגתית
במקרים רבים כלבים מתנהגים בצורה תוקפנית בגלל שהם לא רגילים להיפגש עם ילדים, אנשים זרים או חיות מחמד אחרות. התוקפנות הזו נובעת מפחד וחוסר נוחות במפגש. מכיוון שכך חשוב להרגיל את הכלב בחשיפה הדרגתית שתמנע את חוסר הנוחות ואת הפחד במפגשים שכאלו. אם אתם מגלים שסיטואציות מסוימות גורמות לכלב התנהגות תוקפנית, מנעו ככל האפשר מהכלב את החשיפה לסיטואציות כאלו ודומות. כך אתם חוסכים מהכלב ומעצמכם את הרגעים הלא נעימים הללו. זכרו שכלב תוקף הוא לעיתים בעיה של ממש שמצריכה עזרה של מאלף כלבים מומחה.