חתולים עלולים לסבול מתופעות בריאותיות קשות. אחת המחלות המוכרות והמסוכנות ביותר היא מחלת הלוקמיה – FeLV.
על המחלה מחלת הלוקמיה בחתולים מתחלקת לשלושה סוגים של מחלות:
- מחלה הדומה למחלה האנושית שנקראת בשם זה. זו מחלה סרטנית של תאי הדם הלבנים.
- לימפסרקומה זו המחלה השנייה, שהיא נחשבת לסוג אחר של סרטן. המחלה מתפתחת ברקמות שסביב לבלוטות הלימפה. המחלה משפיעה על האיברים הפנימיים כמו הכליות, המוח, מח העצם, הכבד ועוד.
- בקבוצה זה כלולות מספר מחלות אשר הן אינן סרטניות, אך הן כוללות דיכוי של מערכת החיסון, דלקת מפרקים ואנמיה. אמנם קבוצה זו אינה סרטנית, אם כי היא עלולה לגרום למוות.
חשיפה לנגיף
החשיפה לנגיף FeLV מתרחשת לרוב כאשר חתולים נקלעים למריבה. הנגיף מתפשט בעיקר באמצעות רוק. והעובדה שבמהלך מריבות חתולים נפצעים, גורמת לכך שנוצרות נקודות כניסה לנגיף שחודר פנימה אל תוך גופם. כמו כן עשויים חתולים להידבק בנגיף זה כאשר הם צורכים מזון או שותים מאותה קערה. גם ליקוקים הדדיים עשויים לגרום להדבקה, ואימהות עלולות להדביק את גוריהן.
הטיפול במחלה
הנגיף גורם למחלות שבחלקן אי אפשר לטפל. ולכן חשוב עוד יותר למנוע הידבקות במחלה. חתול שכבר נדבק בנגיף הוא חתול שעלול לסכן חתולים אחרים, ולכן חשוב למנוע מגע של חתול חולה עם חתולים. ביחס להדבקה של בני אדם לא נמצא מתאם בין מחלה זו בחתולים לבין המחלה האנושית.
אם כי מומלץ למנוע מגע של אנשים בקבוצת סיכון גבוהה עם חתול חולה. במידה והחתול שלכם חולה מומלץ לפנות אל ווטרינר כדי לבדוק האם יש דרך להציע טיפול לחתול. יש מקרים בהם יומלץ על המתת חסד, ובמקרים אחרים ניתן לאפשר לחתול להמשיך לחיות עם המחלה.
העברת הנגיף
היות והנגיף אינו עמיד לאורך זמן רב כאשר הוא אינו בגוף, ניתן להכניס חתול בריא הביתה לאחר שהחתול החולה לא שהה בו במשך יומיים. במשך זמן זה הנגיף כבר אינו מדבק ולא עלול לסכן את החתול הבריא שהכנסתם זה עתה אל ביתכם.