כולנו מכירים טוב את הקיץ הישראלי הידוע לשמצה. כן, יולי אוגוסט כאן הם חמים ומזיעים, וכולנו משתדלים לצאת מהבית כמה שפחות, ולבלות כמה שיותר זמן מתחת למזגן שפועל בשיא העוצמה. אבל האם פעם עצרתם לחשוב על חיות המחמד שלנו וההתמודדות שלהן מול הקיץ האימתני הזה? בגלל שכולנו (או רובנו) נוהגים ללכת עם סנדלים או עם נעליים, הרצפה שעליה אנחנו הולכים לא ממש רלוונטית מבחינתנו. אבל לכלבים שלנו, שהולכים יחפים כמובן, הרצפה יכולה להפריע מאוד. רוב המשטחים הסלולים בישראל סלולים מאספלט, שהוא חומר בצבע שחור. צבע השחור קולט את השמש והחום, ובעונת הקיץ הכבישים והמדרכות מתחממים באופן קיצוני. הכלבים שלנו שלא בנויים לחום הלוהט של המשטחים הללו אלא למשטחים טבעיים יכולים חלילה לקבל כוויות ולסבול מאוד. אז מה עושים עם זה? אם תמשיכו לקרוא תדעו. איך לשים לב לכוויה בכפות רגליים של כלבים?
כמובן שהדבר הכי חשוב בטיפול בבעיה הוא קודם כל לזהות אותה ולהבחין בקיומה. אם מדובר על כוויה חמורה מאוד אפשר ממש להבחין בקילוף של כל הפד בכפות הרגליים של הכלבים, וברקמה ורודה שנחשפת מתחתיו. לעתים הכוויה יכולה להתפשט על פני כל הרגל ולעתים היא מתפשטת לכמה אצבעות, לעתים יש כוויות בכל הרגליים ולעתים רק בחלקן או ברגל אחת בלבד. במצב חמור מאוד הכלב לא ירצה לצאת כלל או שהוא יצלע עקב הכאבים העזים. במקרים של כוויה קלה יותר הכלב ילקק את כפות הרגליים שלו או יתעסק בהן, מה יכול לגרום לזיהום ולהסתבכות נוספת שתקשה על הטיפול.
איך מטפלים בכוויות בכפות רגליים של כלבים?
קודם כל חשוב לדעת שממש לא כדאי לנסות לטפל בכלב לבד בבית, קחו אותו לווטרינר שהוא איש המקצוע שיוכל לטפל בדברים בצורה הטובה ביותר. טיפול ביתי יוכל לסבך עוד יותר את המצב ולהקשות על הטיפול הרפואי המקצועי של הווטרינר. הטיפול הווטרינרי במקרים קשים כולל הרדמה של הכלב, חיטוי וניקוי יסודי של האזור הפגוע, וחבישה עם משחות שימנעו התפשטות של זיהום ויקלו על הכאבים. לעתים הכלב יקבל גם אנטיביוטיקה.
איך מונעים כוויות בכפות רגליים של כלבים?
כמובן שהדרך הכי טובה להתמודד עם בעיה היא פשוט למנוע אותה מראש, ולכן הכנו לכם כאן הסבר קצר איך למנוע מראש כוויות על כפות הרגליים של הכלב שלכם. הטיפ שלנו הוא פשוט מאוד: להימנע מהליכה של הכלב על מדרכות או כבישים בימים חמים מאוד. עדיף לצאת לטיול עם הכלב בשעות הערב או הבוקר המוקדם שבהן מזג האוויר מעט יותר נוח והכביש עוד לא התחמם. אם הדבר אפשרי עדיף לטייל על דשא וכמובן לטייל בצל.
סיכום
כוויות בכפות הרגליים של הכלב שלכם הן ללא ספק מטרד וסבל בשבילו. נסו להימנע מהן, ובמקרה הצורך הקפידו על טיפול מקצועי.